jeugd

mindfulness voor kinderen, jongeren en ouders

Mindfulnesstraining voor kinderen & jongeren

Heb je last van stress voor toetsen of examens, moeite met concentreren of weinig zelfvertrouwen? Is het vaak druk in je hoofd en heb soms moeite met slapen? Of heb je gewoon wat meer behoefte aan wat meer rust in je hoofd en in je lijf.... Misschien is mindfulnesstraining dan iets voor jou!

 

Wat leer je in een mindfulnesstraining?

Mindfulness betekent dat je met je aandacht aanwezig bent bij wat je doet, met een open en vriendelijke houding. In een mindfulnesstraining leer je om af en toe stil te staan en met je aandacht in het moment te zijn. Zo leer je de signalen van je lijf, je gevoelens en gedachten kennen en ontdek je automatische reacties en grenzen. Je leert om je aandacht erbij te houden en minder op afleidingen in te gaan. Je concentratie wordt sterker en je zult merken dat je makkelijker tot rust komt. Ook leer je omgaan met lastige gevoelens, zoals boosheid, spanning of stress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Effecten

  • Beter kunnen concentreren
  • Meer zelfvertrouwen
  • Minder piekeren en beter slapen
  • Meer rust in hoofd en lijf
  • Vriendelijker zijn voor jezelf en anderen
  • Minder op alles te hoeven reageren
  • Beter omgaan met sombere buien en angstgevoelens

 

Over de training

Tijdens de 8 of 9-weekse training wordt concentratie en aandacht d.m.v. bewegings- en meditatieve oefeningen getraind. Elke les belicht mindfulness vanuit een ander thema. In de les werken we ook in een werkboek aan thematische opdrachten. Thuis kan er met een app geoefend worden. Mindfulness vraagt blijvende oefening van 5 tot 10 minuten per dag. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 8 deelnemers in de leeftijdsgroepen 11 - 14 jaar en 15 - 21 jaar.

 

Ervaren onderwijsdocent

De lessen worden gegeven door Monique Wijsman, zij is gecertificeerd kinder- en jongerentrainer in mindfulness en een ervaren onderwijsdocent.

 

 

Waar en wanneer?

Feel richt zich in het schooljaar 2019-2020 op het aanbieden van de training in het basisonderwijs en het nascholen van leerkrachten op de 'Thomas More Academy'. Particuliere trainingen kunnen daarom helaas tijdelijk niet aangeboden worden. Als u interesse in een jeugd- of oudertraining heeft, kunt u dit in het contactformulier laten weten, u wordt dan op de hoogte gehouden wanneer er weer trainingen starten.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOME

Benieuwd hoe kinderen mindfulness ervaren?

In dit filmpje krijg je een mooie indruk van de training.

Kvk 68057407          Btw NL 178657530BO1