scholen

mindfulness voor kinderen, jongeren en ouders

Training voor leerlingen

In een 8- of 10-weekse training wordt gewerkt met de wetenschappelijk beproefde methode 'Aandacht werkt'. Kinderen en jongeren leren aan de hand van concentratie- en bewegingsoefeningen hoe ze zichzelf tot rust kunnen brengen. Tijdens meditatieve momenten worden informatie en prikkels door de hersenen beter verwerkt en neemt het vermogen om nieuwe leerstof op te nemen toe. Leerlingen leren omgaan met lastige gevoelens zoals spanning en stress. Respect en vriendelijkheid ondersteunen de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen en stimuleren een positief leerklimaat.


De lessen voor groep 5 t/m 8 kunnen wekelijks in de klas plaatsvinden en duren 30-45 minuten.

In het voortgezet onderwijs zijn er 8-10 lessen van 50-60 minuten.

Programma's op maat en trainingen van kleine groepjes kinderen onder schooltijd zijn ook mogelijk.


De lessen worden gegeven door een ervaren onderwijsdocent die tevens kinder- en jongerentrainer is. Op de basisschool wordt van de groepsleerkracht verwacht dat deze aan de lessen deelneemt en verder gedurende de week drie keer een oefening van 5 of 10 minuten met de klas uitvoert. Hierdoor zal het effect van training versterken. De leerkacht krijgt hiervoor een gids met korte oefeningen en een cd tot zijn beschikking.

 

Effecten

 • Beter kunnen concentreren
 • Meer zelfvertrouwen
 • Minder piekeren en beter slapen
 • Meer rust in hoofd en lijf
 • Vriendelijker zijn voor jezelf en anderen
 • Minder op alles te hoeven reageren
 • Beter omgaan met sombere buien en angstgevoelen


Workshop in de klas

Wil je je klas laten ervaren wat mindfulness is, en kijken of het iets voor jou is? Vul het contactformulier in of mail naar info@feel-mindfulness.nl en vraag naar de mogelijkheden voor een gratis workshop van 30 minuten in je klas!


Training voor leerkrachten

Ook voor leerkrachten is mindfulness een uniek instrument om in balans te blijven in het onderwijs. Een training zorgt ervoor dat je goed in contact met jezelf blijft en op een gezonde manier omgaat met werk- en opvoedingsstress. Je versterkt kwaliteiten als aandacht, geduld, vertrouwen en loslaten en oefent om deze ook in de klas in te zetten. Het doen van oefeningen met de leerlingen komt ook aan bod. Zo kun je mindfulness in je klas een plek geven en samen met de leerlingen rust vinden tijdens een drukke schooldag. In een achtweekse (team)training voor leerkrachten komen de volgende onderdelen aan bod:

 

 • Werken met mindfulnesskwaliteiten als leerkracht.
 • Werk- en opvoedingsstress, hoe ga je ermee om?
 • Leren omgaan met lastige gevoelens en leren hoe je je kinderen kunt ondersteunen in het omgaan met hun gevoelens.
 • Je grenzen voelen en je reactie hierop.
 • Communicatie: bewustwording van verschillende stijlen van communiceren met kinderen    

Boek een workshop!

Boek met je team een workshop en kom te weten wat mindfulness is en ervaar zelf wat aandachtoefeningen kunnen betekenen, zowel voor jou als leerkracht als voor de leerlingen in je klas.

 

Vragen/ Informatie?

Mail naar info@feel-mindfulness.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Let op: controleer uw ongewenste mail' als FEEL nog niet in uw contacten voorkomt!


 


  HOME


 
 
 
 

Kvk 68057407          Btw NL 178657530BO1          Giro NL 67 INGB0007059735