jeugd

mindfulness voor kinderen, jongeren en ouders

Mindfulnesstraining voor kinderen & jongeren

Heb je last van stress voor toetsen of examens, moeite met concentreren of weinig zelfvertrouwen? Is het vaak druk in je hoofd en heb soms moeite met slapen? Of heb je gewoon wat meer behoefte aan wat meer rust in je hoofd en in je lijf.... Misschien is mindfulnesstraining dan iets voor jou!

 

Wat leer je in een mindfulnesstraining?

Mindfulness betekent dat je met je aandacht aanwezig bent bij wat je doet, met een open en vriendelijke houding. In een mindfulnesstraining leer je om af en toe stil te staan en met je aandacht in het moment te zijn. Zo leer je de signalen van je lijf, je gevoelens en gedachten kennen en ontdek je automatische reacties en grenzen. Je leert om je aandacht erbij te houden en minder op afleidingen in te gaan. Je concentratie wordt sterker en je zult merken dat je makkelijker tot rust komt. Ook leer je omgaan met lastige gevoelens, zoals boosheid, spanning of stress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Effecten

  • Beter kunnen concentreren (met je aandacht erbij blijven)
  • Meer zelfvertrouwen
  • Minder piekeren en beter slapen
  • Meer rust in hoofd en lijf
  • Vriendelijker zijn voor jezelf en anderen
  • Minder op alles te hoeven reageren
  • Beter omgaan met sombere buien en angstgevoelens

 

Over de training

Tijdens de 8 of 9-weekse training doen we concentratie-, en bewegingsoefeningen, lezen we verhalen en doen we experimenten. Ook krijg je soms opdrachten en werken we in een werkboek. Thuis kun je oefenen met een cd of app. Een training vraagt elke dag 5 á 10 minuten oefentijd van je.

 

Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 8 deelnemers in de leeftijdsgroepen 8 - 10 jaar,  11 - 14 jaar,

15- 21 jaar. In de leeftijdsgroep 8-10 jaar kunnen ouders de lessen bijwonen.

 

Ervaren onderwijsdocent

De lessen worden gegeven door Monique Wijsman, zij is gecertificeerd kinder- en jongerentrainer in mindfulness en een ervaren onderwijsdocent.

 

Ouders

Voor ouders organiseert Feel specifiek op de opvoeding afgestemde MBSR-trainingen. (Mindfulness Based Stress Reduction) Deze sluiten naadloos aan op de thema's uit de kindertraining en worden in dezelfde periode gegeven. Deze training helpt om eigen mindfulnesskwaliteiten te versterken en in de opvoeding in te zetten. De training geeft ook mooie handvatten hoe je je kind kunt ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling en helpt je om meer rust en balans te kunnen vinden. Als u de ouder- én kindertraining afneemt krijgt u 20% korting op de prijs van de oudertraining.

 

Waar en wanneer?

De lessen worden gegeven in Rotterdam in een studio te Hillegersberg-Schiebroek. In de agenda kun je zien waar en wanneer de volgende training start. Individuele sessies of een trainingen op maat zijn ook mogelijk. Mail naar info@feel-mindfulness voor de mogelijkheden.

 

Informatie/ opgeven?

Mail naar info@feel-mindfulness.nl of vul het contactformulier in.

Let op: controleer uw ongewenste mailbox als FEEL nog niet in uw contacten voorkomt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOME

 
 
 
 

Benieuwd hoe kinderen mindfulness ervaren?

In dit filmpje krijg je een mooie indruk van de training.

Kvk 68057407          Btw NL 178657530BO1          Giro NL 67 INGB0007059735